Daily Zen: Walk differently
Daily Zen: Truth and fears

Vin Sante + N House/ ヴァンサンテ+N邸 by Shigeru Ban

Shigeru_Ban

Vin Sante + N House/ ヴァンサンテ+N邸 by Shigeru Ban is a restaurant and house in Tokyo, incorporating the architect's signature use of sustainable materials.

桜並木に面する木造3階建てのレストラン兼住宅。大断面の集成材の柱と梁をX,Y,Z軸方向に剛接合することにより、大きな開口部と無柱空間をつくり解放感のある空間にした。レストランのインテリアは木構造の現しに紙管を仕上げ材として使うことにより温かみのある空間を目指した。

This restaurant and residential building is a 3-storey wooden structure built along a walkway with cherry blossom trees. Columns and beams of large sectional laminated timber are rigidly joint in X,Y,Z direction, which enables wide openings and a columnless space. For the restaurant interior, paper tubes add a sense of coziness to the wooden structure.

http://www.shigerubanarchitects.com/works/2016_Sante/index.html

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.